Gastcollege Michiel Wiegerinck

michielwiegerinck

 

Gastcollege Michiel Wiegerinck
Breda, 11 september

Michiel Wiegerinck, tevens een leraar op Avans heeft zelf een voetbalplatform opgericht genaamd Clubwatcher waar hij al 2 jaar mee bezig is en komt daar nu wat over vertellen

Wat is Clubwatcher?
Clubwatcher is een platform wat is ontstaan door het consumeren van extreem veel alcohol en het kijken van voetbal. Als gebruiker kun je het platform gebruiken om op de hoogte te zijn en te blijven van het laatste nieuws, achtergronden en overige informatie rondom je favoriete voetbalclub. Je krijgt informatie over je favoriete ploeg waarvan je nog helemaal niks van af wist. Het platform verzamelt interessante artikelen en video’s van clubs voor het amusement van de gebruiker. Het platform kan gebruikt worden op alle denkbare soorten apparaten.

Leuk en aardig zo’n voetbalgebeuren maar verdiend het iets?
In het begin maakte Clubwatcher gebruik van donateurs volgens de lean-back marketing methode. Ze maken gebruik van het freemium-model. Een paar onderdelen zijn gratis maar als je meer wil moet je betalen. Ik geef zelf niks om voetbal en zou bij lange na niet geld uitgeven aan een voor mij super nutteloos platform. Maar dit is mijn mening en dit hoeft niet voor iedereen te gelden.

Plaats een reactie