Gastcollege Piet van den Boer

Pietdenboer

 

Gastcollege van Piet van den Boer
Donderdag 28 september, Breda

Piet van den Boer was eerst leraar op Avans Breda als docent online marketing. Nu is hij werkzaam bij LivingSocial in Australië en komt zijn ervaringen delen met de leerlingen.

Wat is LivingSocial?

LivingSocial is een dagelijks dealcouponaanbieder welke actief is veel delen van de wereld. Ze zijn nog niet actief in Nederland maar Piet is wel bezig met het te regelen in Nederland. LivingSocial is opgericht in 2007 en is eigendom van Amazon. Het is een soort gelokaliseerde marktplaats om spullen te kopen en delen met de gebruikers van het platform. Het aanbod is opgesplitst in 3 segmenten: Local, Escapes en Shop. Hiermee probeert LivingSocial een deel van de couponmarkt in handen te krijgen.

Functie binnen LivingSocial

Sinds 2013 is Piet werkzaam bij LivingSocial. Hij is aangenomen voor de rol Digital Acquisition Manager en is daarmee verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klantn en omzet. Daarmee moet een eerlijke ROI en CPC behaald worden. Het belangrijkste kanaal voor LivingSocial is emailmarketing en genereert 70% van de omzet.
Om de KPI’s te verwezenlijken maakt LivingSocial gebruik van zes soorten marketingkanalen

  • Affiliate Marketing
  • E-mailmarketing
  • Social Media
  • Retargeting
  • SEM
  • Lead generation

Conclusie

Piet heeft een interessant gastcollege gegeven. Zo stond hij eerst voor de klas en nu is hij werkzaam aan de andere kant van de wereld. Dit geeft mij motivatie om iets van mezelf te maken en verder kijken dan alleen maar Nederland.

Plaats een reactie